Backpacken door Marokko

Een maand geleden (nov 2018) zijn we naar Marokko afgereisd. Het land van Tajines, CousCous, Marrakech en 1001 Arabian Nights. We geven je graag een beter beeld van dit land, zodat je geod voorbereid bent op de prachtige locaties, heerlijke riads, stunning nature, maar ook de watch-outs in Marokko!

Let op: aan deze blog wordt nog gewerkt!

Marokko - Djmaa el Fna Marrakech

Overview van deze post:

Rondreis door Marokko

Voor onze rondreis hadden we niet zoveel voorbereiding gedaan. Mogelijk was het wel handig geweest voor de planning, maar het maakte de ervaring zeker meer speciaal! We kozen ervoor om alleen een heen- en terugvlucht te boeken en ter plekke de route te bepalen. Uiteindelijk kwamen we op de volgende route uit:

De rondreis route in Marokko

  1. Heenvlucht naar Fez | 2 dagen
  2. Taxibusje naar Chefchaouen | 1 dag + overnachting
  3. Lokale CTM bus naar Rabat | 1 dag
  4. Treinreis naar Marrakech | 1 dag/nacht
  5. Georganiseerde taxi-trip naar Ouarzazate, Tinghir & Merzouga | 3 dagen
  6. Touristen in Marrakech + terugvlucht | 2 dagen

Uiteindelijk hebben we een hele mix van reismogelijkheden uitgeprobeerd, net als een variëteit aan bestemmingen. Van supertouristische taxi-tripjes
toeristische dorpjes, tot lokale bus of treinreizen naar de (moderne) hoofdstad.

Tip: de lokale reismogelijkheden met bus of trein waren absoluut een aanrader! Comfortabel reizen, snel en supergoedkoop!

Eten en drinken in Marokko

Tijdens onze reis hebben we veelvuldig gebruik gemaakt van de Marokkaanse cuisine. En to be honest: we waren nog aangenamer verrast dan we van te voren deden vermoeden! On-ge-looflijk lekker eten!

Positieve ervaringen

Een paar zaken tijdens onze rondreis vielen zeker op, in positieve zin! Het land is natuurlijk een semi-ontwikkeld land (stad – platteland tegenstellingen zijn groot) en dat heeft zijn invloed op je ervaringen in het land. Gelukkig kun je zo het hele land ontdekken! Een paar van onze meest positieve ervaringen opgesomd:

Negatieve ervaringen

Ondanks alle positieve ervaringen en reviews (die je bijna alleen maar op het internet zwerven) hebben we ook behoorlijk wat negatieve aanrakingen met het land, de mensen en de cultuur gehad. We vinden het belangrijk dat deze ook genoemd worden, zodat iedereen zijn eigen conclusie kan trekken of het land iets voor hem/haar is!

Hoogtepunten in Marokko

Gelukkig waren er van onze reis tal van hoogtepunten!

Conclusie van de rondreis

All things short: de reis naar Marokko was een enorme ervaring!