Overnachten in een boomhut

Aparte slaapplekken uitgelicht!

Als sinds ik klein was had ik een fascinatie voor boomhutten. Boven de grond slapen, in de natuur, in een houten hut. Wat is er nu meer fantastisch dan dat? Inderdaad, niets!

Met de komst van organisaties zoals AirBnB & überhaupt het internet is het vinden van unieke boomhutten om in te overnachten een stuk eenvoudiger geworden. Een paar pareltjes die ik al een tijdje op het oog heb, heb ik even in een lijst gezet:

Boomhutten slaapplaatsen in het buitenland

Boomhuis Eden in Morton, Frankrijk

Iedere ochtend wakker worden met een adembenemend uitzicht? Deze droomachtige boomhut ligt in de prachtige natuurrijke omgeving van park La Vienne. De ruime accommodatie bestaat uit twee verdiepingen en heeft genoeg ruimte om vier personen te laten overnachten. Boomhuis Eden bestaat geheel uit natuurlijke materialen, maar is volledig aangepast aan moderne standaarden.

Je kunt er outdoor activiteiten ondernemen, een welness locatie bezoeken en ze hebben er entertainment voor kinderen in de buurt. kan iedereen er op zijn eigen manier genieten. Je vindt meer informatie bij centerparcs over de luxe boomhut.

Zweedse boomhut in Vansbro, Zweden

Wil je liever back-to-basic, dan kun je het beste naar Zweden gaan. Hier vind je een typische Zweedse boomhut, midden in de wildernis van natuurgebied Dalarna. Prachtig!

De boomhut beschikt over een idyllisch ingebouwd tweepersoonsbed, een keukenblok, een zithoek en een deels overdekt terras. De sanitaire voorzieningen zijn in een dichtbij gelegen gebouw en je mag gebruik worden maken van de vuurplaats aan het meer! Je kunt hier ook zwemmen en kanoën, de perfecte zweedse vakantie! Natuurliefhebbers die van de rust en stilte willen genieten kunnen hier prima vertoeven en zelfs nu en dan een bever of een eland tegen komen. Je vindt de boomhut hier bij AirBnB.

Treehouse en Árbol, nabij Madrid, Spanje 

Al langere tijd wilde ik graag naar Spanje, omdat het aanbod boomhutten hier vrij groot is! Waarschijnlijk door het aangename klimaat, maar ik vernam ook dat er veel creatieve projecten zijn, die dit soort duurzame woningen aanwakkeren.

treehouse experience

Een prachtige woning is de Cabaña en el Árbol, waar je tot wel 5 personen hoog in de bomen kunt bivakkeren. Lekker in de natuur, maar wel voorzien van de nodige luxe die je nodig hebt. Je kijkt uit over een prachtig landschap, maar tevens is een bezoek aan Madrid prima te doen!

Gibbon Experience in Laos

In deze boomhut heb ik inmiddels al zelf mogen overnachten (2 nachten welgeteld). Een prachtige ervaring, ondanks dat ik hier met een flinke buikgriep midden in de jungle was.

De Gibbon Experience is naast een slaaplocatie hoog in de bomen, ook een ervaring gemixt met het bekijken van natuurschoon, dieren (gibbons) en met een zipline door de jungle zweven. Om hier te kunnen slapen boek je een 2- of 3-daagse tour waarbij je dus niet alleen in de meest adembenemende boomhutten van Laos kunt slapen, maar waar je ook met een gids de jungle in duikt.

gibbon experience

Je vindt de Gibbon Experience in de jungle van het Nam Kan National Park van Laos.

Mis je nog boomhut aanbevelingen?

Help mee door je favoriete boomhut of treehouse experience te sturen naar ons via het contactformulier.